Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Nedir, Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar, eğitim verilen kurumlarda öğrencilere coğrafya dersini en faydalı biçimde anlatarak, öğrencilerin bu ders hakkında bilgilenmesini sağlamaktadır.
Coğrafya Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Coğrafya Öğretmenliği Bölümü, üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesinde yer alan bir eğitim programıdır ve 4 yıllık lisans bölümü olarak bilinmektedir. Öğrenciler bu bölümden mezun amacıyla 240 AKTS puanını elde etmeli ve üniversitelerde var olan mezuniyet koşullarını yerine getirmelidir.
Coğrafya Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Coğrafya Öğretmenliği bölümünde öğrenim görecek olan öğrencilerin toplamda 8 dönem boyunca eğitim aldıkları, sosyal bilgiler dersi hakkında ve öğretmenlik mesleğinin incelikleri konusunda bilgi sahibi oldukları bilinir.
-Fiziki Coğrafya,
-Beşeri Coğrafya
-Jeomorfolojinin Temelleri
-Harita Bilgisi ve Kartografya
-Klimatoloji
-Gelişim psikolojisi
-Toprak Coğrafyası
-Genel Ekonomik Coğrafya
-Yerleşim Coğrafyası
-Coğrafi Bilgi Sistemleri
-Hidrografya
-Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımları
-Peleocoğrafya
-Program Geliştirme ve Öğretme
Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezun olan ve Coğrafya Öğretmenliği unvanını elden eden öğrenciler, kariyerleri boyunca görev alacakları eğitim kurumlarında öğrencilere en faydalı şekilde coğrafya hakkında bilgileri aktarır.
Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezunu olan öğrencilerin, çalışmasının mümkün olduğu bazı yerler kamu kurumları ve özel eğitim kurumları vardır. Üniversitede mevcut eğitimini tamamlayan mezunlar, kamu kurumlarında görev almak amacıyla, gereken sınavlarda başarılı olmalıdır. Bahsi geçen devlet kurumlarında görev alabilmek amacıyla bölüm mezunlarının Kamu Personeli Seçme Sınavından yeterli puanı alması gerekir.