Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silerim?

Merhabalar sevgili Mustafa.Web.Tr ziyaretçileri. Bugün sizlere günümüzde en çok kullanılan sosyal medya sitesi olan Facebook.com’da kalıcı olarak hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatacağım. Umarım faydalı bir yazı olur.

Facebook hesabını kapatmak ve bir daha аçılmаmаsını sağlamak isteyenlerin, hesаplаrını kapatmak için dondurma işlemi yerine tamamen silme işlemini uygulamaları gerekiyor. Öncelikle Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce bilmeniz gerekenleri açıklayalım .

Hesabınızı Kapatmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

– Profilinizdeki her şey; fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz her şey kalıcı olarak silinir.

– Sileceğiniz hesabı bir daha hiçbir şekilde açamayacaksınız.

– Hesabınızı kapattığınızda eğer sayfanız vеya gruplarınız varsa, о sayfa ve grupların da tek yöneticisi sizsеniz, hеsapla birlikte sаyfа veyа gruplar da silinеcеktir. Sayfanızın silinmemesini istiyorsanız ikinci bir yönеtici еklеmelisiniz.

– Silinen hesabınızla birlikte bağlı olan uygulamalarınız da gidecek!

– Mesajlarınızı geri getiremezsiniz  ve Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.

– Spotify ve Pinterest gibi Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz benzer uygulamalar için Facebook girişini kullanamazsınız.

 

İçeriklerimin Tamamen Silinmesini İstemiyorum, Sadece Facebook’u Kullanmaya Ara Vermek İstiyorum. Ne Yapmalıyım?

Facebook kullanmayı geçici olarak durdurabilir ve hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak dondurduğunuzda:

  • İnsanlar profilinizi Facebook’ta görüntüleyemez ve erişemez.
  • Fotoğraflarınız, paylaştıklarınız ve uygulamalarınız silinmez.
  • Facebook Messenger’ı kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Profil resminiz görüşmelerinizde görünmeye devam edecek ve insanlar size mesaj göndermek için adınızı arayabilir.
  • Arkadaşlarınızın size mesaj gönderebileceği yerlerde görünmeye devam edeceksiniz.
  • Grup yöneticileriniz gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam eder.
  • Facebook oturum açma adınızı Spotify, Pinterest veya Oyunlar gibi diğer uygulamalar için kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Hesabınızı ne zaman isterseniz yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • Messenger’da sohbet etmeye gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.
  • Facebook profil resminiz silinmez ve Messenger’daki konuşmalarınızda da görünmeye devam eder.
  • Diğer insanlar size mesaj göndermek için adınızı arayabilir.

 

Turkcell Salla Kazan Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabımı Geçici Olarak Nasıl Dondururum?

  1. Facebook’un sağ üst köşesindeki ?revision=3913006052065405&name=Comet FB Arrow&density=1 simgeye tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik‘e sonra da Ayarlar‘a tıklayın.
  3. Sol taraftan Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  4. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  5. Hesabı Dondur‘u seçin, ardından Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et‘e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.
Ya da aşağıdaki bağlantıya tıklayarak hesabınızı dondurabilirsiniz:

Facebook Hesabını Silme

Hesabınızı silmek için son kararınızı verdiyseniz aşağıdaki yönergeleri takip etmeniz gerekiyor:

  1. Facebook’un sağ üst köşesindeki ?revision=3913006052065405&name=Comet FB Arrow&density=1 simgeye tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik‘e sonra da Ayarlar‘a tıklayın.
  3. Sol taraftan Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  4. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  5. Hesabı Kalıcı Olarak Sil‘i seçin ve ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et‘e tıklayın.
  6. Hesabı Sil‘e tıklayın.
  7. Şifrenizi girin ve Devam‘a tıklayın.
         Ya da aşağıdaki bağlantıya giderek “Hesabı Sil “butonuna tıklamanız yeterli:

 https://www.facebook.com/deactivate_delete_account

Ekran Resmi 2021 03 02 15.58.29Ekran Resmi 2021 03 02 16.00.09 e1614773172371

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hesabımı silme işlemini iptal edebilir miyim?

     Silme işlemi üzerinden 30 gün geçmedi ise işlemi iptal edebilirsiniz. 30 günden sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz.

Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bu bilgiler silinirken, Facebook’u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.

Hesap silme işlemini nasıl iptal edebilirim?

      Hesap silme işlemlerinizin iptalinden sonraki 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapın ve Silme İşlemini İptal Et‘e tıklayın.

Share.

2005 Yılından Beri Aktif Olarak Web Siteleri ile ilgilenmekteyiz. Eğitim , Sağlık ve Teknoloji başta olmak üzere Finansal konularda araştırmalar yaparak kendimi geliştirdim. Site kurucusu ve Google Fanatiğiyim.

Leave A Reply