Kolay Pankek Tarifi

Genellikle yabancı ülkelerin mutfaklarında sık sık karşımıza çıkan yiyeceklerden
olan Pankek, son derece lezzetlidir. Vereceğimiz tarifteki adımları uyguladığınız
takdirde oldukça lezzetli bir Pankek yapmış olacaksınız.
Pankek nasıl yapılır sorusu sık sık araştırılan bir sorudur ve öncelikle vereceğimiz talimatlara aynen
uymanız gerekir. Malzemelerin yeterli düzeyde ayarlanması ve kıvamını
tutturmak son derece önemlidir. Pankek nasıl yapılır sorusuna gelin birlikte
cevap verelim.
Pankek için malzemeler:
-2 tane yumurta
-4 yemek kaşığı kadar şeker
-1 çay bardağı kadar süt
-1 paketlik kabartma tozunu
-2 çay bardağı un
-1 paket vanilya
-1 fiske kadar tuz

Pankek Nasıl Yapılır?

-Bir kabın içerisine yumurtaları kırarak üstüne toz şekeri ekledikten sonra çırpın.
Üstüne süt, un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ekledikten sonra iyi bir şekilde
çırpmaya devam edin.
-Ardından temiz ketçap kutusunun içerisine doldurduktan sonra yapışmaz bir
teflon tavayı ocağa bırakın.
-Peçete kullanarak bir defa daha yağlayın. Pankeklerin ne kadar büyük olmasına
karar vererek o büyüklüğe göre tavanın üzerine dökün.
-Hamurun üzerinde göz göz şekiller oluşunca bir spatula kullanarak çevirin. Her
iki tarafında pişmesini sağlayın.
-Ardından servis tabağına alın ve bu işlemi hamurun bitmesine dek devam
ettirin.
Afiyet olsun.

Share.

2005 Yılından Beri Aktif Olarak Web Siteleri ile ilgilenmekteyiz. Eğitim , Sağlık ve Teknoloji başta olmak üzere Finansal konularda araştırmalar yaparak kendimi geliştirdim. Site kurucusu ve Google Fanatiğiyim.

Leave A Reply